Održana sjednica Socio-ekonomskog savjeta NP Biogr...

Sjednica Socio ekonomskog Savjeta NP Biogradska gora okupila je predstavnike institucija i turističke privrede kako bi zajednički ocijenili rezultate tekuće turističke sezone, ali i ukazali na izazove i moguća rješenja.
 
Istaknut je značaj nacionalnog parka za razvoj eko turizma, kao i činjenica da je ova sezona za nekoliko procenata bila bolja u odnosu na 2023.godinu, te samim tim i najbolja do sada.
 
Na sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Ministarstva turizma, NTO CG, PKCG, predstavnik Opštine Kolašin, direktori TO Kolašin, Mojkovac i Berane, kao predstavnici turističkih agencija i turističke privrede sa područja ove tri opštine.
 
Na sjednici je istaknuta i potreba za unapređenjem turističke ponude, naročito sa aspekta uvođenja novih manifestacija, uređenja nacionalne mreže planinarskih staza, subvencija koje daje Ministarstvo turizma za podršku razvoja ruralnog turizma i dr.
 
Prisutni su istakli da su vidljivi pozitivni pomaci u svim segmentima kada je u pitanju NP Biogradska gora, kao i da uz saradnju svih može postići unapređenje razvoja održivog turizma i zaštite ovog jedinstvenog područja.
U ostalim vijestima