Matirajmo otpad!

Matirajmo otpad!

Nedelja, 29-sep.-2024
Šahovski klub "7.Oktobar" iz Podgorice i Šahovski klub "Dama" iz Budve u saradnji sa Ministarstvom ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Nacionalnim parkovima Crne Gore i Glavnim gradom, organizovali su još jedan Dječiji šahovski turnir pod sloganom "Matirajmo otpad!"
 
Ova spotsko-ekološka manifestavija ove godine organizovana je u OŠ "Pavle Rovinski" u Podgorici a učestvovala su djeca osnovnih škola iz nekoliko gradova Crne Gore.
 
 
Škola se pobrinula za zabavni program nakon čega je zasađen još jedan platan u školskom dvorištu. Dok su se takmičari trudili da osvoje prvo mjesto, ostala djeca i roditelji su prisustvovali prezentacijama o značaju zdrave životne sredine, zagađivačima i problemima sa otpadom, mogućnostima reciklaže. 
 
Poslata je poruka da se ovim problemima mora baviti društvo u cjelini, od pojedinaca preko industrije, pa do Vlade. Ipak, kao pojedinci možemo se potruditi da ne bacamo otpad gdje mu nije mjesto, da manje koristimo plastiku, da odvajamo materijale koji se mogu reciklirati i odnijeti ih u reciklažana dvorišta. 
 
U ostalim vijestima