Obnovili smo Dječiju stazu vuka u NP Lovćen

Dragi posjetioci, draga djeco,
 
Od danas možete uživati u obnovljenoj edukativnoj dječijoj Stazi vuka koja se nalazi u neposrednoj blizini Centra za posjetioce NP Lovćen i odmarališta za djecu Lovćen-Bečići na Ivanovim koritima. 
 
Na ovoj stazi u dužini od oko 300m napravili smo nekoliko edukativnih stanica tako da će djeca imati mogućnost da boraveći u prirodi nauče najvažnije zadatke – kako da se igraju sa drugom djecom, kako da se ponašaju prema odraslima i odgovorno ophode prema prirodi i životnoj sredini.
 
Staza obuhvata informativne table i kutije sa natpisima i predmetima iz prirode (šišarka, itd) kako bi "na dodir" otkrivali o kojim predmetima iz prirode je riječ.
 
Dječija Staza vuka obnovljena je zahvaljujući saradnji JPNPCG sa @grawe_crna_gora koji su prepoznali značaj ovog projekta za podizanje svijesti o važnosti očuvanja prirode i biodiverziteta parkova.
 
Pored dječije edukativne staze Vuka, počinje i pješačka/rekreativna Staza vuka čija je dužina oko 8 kilometara, dok u Centru za posjetioce postoji edukativni kutak i tzv. “soba Vuka”, pa vašu posjetu zaokružite posjetom svih segmenata ponude u NP Lovćen. 
 
Brojne studije su utvrdile da su djeca u prirodi spremnija da sarađuju jedna s drugom, razvijaju zajedničke ciljeve i učvršćuju drugarstvo, što dodatno motiviše rad na unaprijeđenju ponude Nacionalnog parka za mlađu populaciju.
 
Čvrsto smo uvjereni da će realizacija projekta imati pozitivan uticaj na posjetioce Parka, a posebno na djecu predškolskog i školskog uzrasta, te ih podstaći na nov doživljaj nacionalnih parkova, planinskih masiva Crne Gore i njihovom značaju i potrebi za očuvanjem.
U ostalim vijestima