Obilježili smo Međunarodni dan čistih planina u NP...

Sa prvim jutarnjim sunčevim zracima i u najljepšem društvu obilježili smo Međunarodni dan čistih planina u NP Biogradska gora. 
 
Naši mali gosti stigli su iz dvije seoske škole i područnih odjeljenja OŠ "Risto Manojlović" iz Lipovske Bistrice i Gornjeg Lipova. Ove škole pohađaju svega četiri učenika koja su u nacionalni park stigla sa svojim učiteljicama Verom Rakočević i Ljubicom Anđelić.
 
I dok su mališani slikali planine, jezero, šumu naša stručna saradnica za edukaciju Aleksandra Bulatović ispričala im je zanimljivu priču o NP Biogradska gora. Zaposleni u parku sa direktoricom Marijom Dulović pripremili su za djecu i prigodne poklone.
 
 
Planine su dom za brojne biljne i životinjske vrste, dragocjeni prostor za život lokalnih zajednica zaštićenih područja, inspiracija za umjetnike, likovne stvaraoce, fotografe, za brojne posjetioce iz svih krajeva svijeta. Posmatrajmo ih! Uživajmo u pogledu na njihove vrhove, u sjeni stoljetnjih stabala pronađimo mjesto za odmor i predah.
 
Uspinjući se ka njihovim visinama neka nas vode isključivo markirane i obilježene staze.
 
Međunarodni dan čistih planina, 26.septembar, obilježava se širom svijeta u cilju podizanja svijesti o očuvanju naših prirodnih resursa i zaštiti planinskih područja.
U ostalim vijestima