JPNPCG sa partnerima organizuje radionicu o proble...

Konsultantska radionica na temu „Iznalaženje rješenja za probleme otpada u ključnim zonama biodiverziteta“, koju organizuje Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore biće održana u ponedjeljak 16. septembra 2024. godine sa početkom u 10h u hotelu „CUE“, Podgorica.

 

Prepoznajući važnost zaštićenih područja Cme Gore kao centre biodiverziteta, riznice prirodne i kulturne baštine, te kao stubove ekonomske stabilnosti države, neophodno je da ona budu sačuvana u svom postojećem obliku i raznolikosti. Jedna od velikih prijetnji zdravlju nacionalnih parkova, i uopste rastući problem Cme Gore, je problem otpada. Cilj radionice je da prije svega kroz diskusiju prepoznamo najbitnije probleme koje se odnose na otpad u zaštićenim područjima i njihovim kontakt zonama, te zajednički pronađemo prijedloge najboljih rješenja. Ovi predlozi će poslužiti kao dalja baza za buduće inicijative i projekte.

 

Radionica je jedna od aktivnosti projekta „FEF OSC Montenegro 2024 PUMP (For a Clean Montenegro!)“, finansiranog je od strane Francuskog Ministarstva Evrope i inostranih poslova, a koji Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore realizuje u partnerstvu sa Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore i NVO Zero Waste Montenegro.

 

U ostalim vijestima