Uprava JPNPCG na čelu sa Vladimirom Martinovićem o...

Zalaganjem i timskim radom Javno preduzeće za nacionalne parkove na čelu sa 𝗩𝗹𝗮𝗱𝗶𝗺𝗶𝗿𝗼𝗺 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻𝗼𝘃𝗶ć𝗲𝗺 od novembra 2022. bilježi rekorde i istorijske rezultate.
 
𝗨 𝗻𝗮𝗿𝗲𝗱𝗻𝗼𝗺 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗱𝘂 𝗻𝗮𝘀𝘁𝗮𝘃𝗶ć𝗲𝗺𝗼 𝗱𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗶š𝗲𝗺𝗼 𝗷𝗮𝘃𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗼 𝗿𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗸𝗼𝗷𝗶 𝘀𝘂 𝗼𝘀𝘁𝘃𝗮𝗿𝗲𝗻𝗶 𝘂 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗸𝗹𝗮 22 𝗺𝗷𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮.
 
Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je poslovnu 2023. godinu završilo sa 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃𝗻𝗶𝗺 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘀𝗶𝗷𝘀𝗸𝗶𝗺 𝗿𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗼𝗺, a nakon dužeg vremenskog perioda dobili smo i 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃𝗻𝗼 𝗺𝗶š𝗹𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗻𝗲𝘇𝗮𝘃𝗶𝘀𝗻𝗼𝗴 𝗿𝗲𝘃𝗶𝘇𝗼𝗿𝗮. 
 
Uhvatili smo se u koštac sa višedecenijskim problemom krivolova u NP Skadarsko jezero. Uz nova kadrovska rješenja i zaposlene koji su intenzivno radili 24 časa na terenu, pokazali smo kako krivolov može biti sveden na minimum. Prema podacima Monitoring centra u NP Skadarsko jezero, nezakonite aktivnosti smanjene su za više od 80 odsto, a samo tokom ovogodišnjeg ribolovnog zabrana organizovane su 224 patrole. Upravi JPNPCG u toku zabrana je stigla 31 prijava protiv NN lica, dok su Osnovnom državnom tužilaštvu podnesene dvije prijave protiv NN lica i jedna protiv jedne osobe!
 
Uložili smo značajna sredstva u opremanje Službi fizičke zaštite NPCG obezbjeđujući materijalna sredstva, tehničku opremu, plovila i vozila i uniforme za nadzornike kako bi im omogućili da ovaj težak i izazovan posao obavljaju kvalitetno. 
 
Uz saradnju sa Crnogorskim Telekomom ove godine kroz kampanju Green prepaid tourist paket obezbijedićemo sredstva za očuvanje naših šuma i nabavku potrebnih feromonskih klopki za borbu protiv potkornjaka. 
 
 
𝗡𝗮𝘀𝘁𝗮𝘃𝗶ć𝗲 𝘀𝗲...
 
 
 
U ostalim vijestima