Raičeviću zahvalnica za podršku UNESCO projektu

Danas je u prostorijama Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore uručena Zahvalnica Nikici Raičeviću, istaknutom crnogorskom slikaru i umjetniku.
 
Kroz volonterski rad i odslikavanje pet slika na platnu, on je dao podršku u kreiranju edukativnog materijala za radionice prilagođene djeci osnovnih škola koje su realizovane u okviru projekta „Smanjenje pojave šumskih požara u nacionalnom parku Durmitor i kanjonu rijeke Tare“.
 
Projekat je dio programa UNESCO-a i ABRDN fondacije. Od slika su naprevljeni posteri koji su kao nagrada, za pokazano znanje učenika u kvizu, uručeni osnovnim školama koje su učestvovale u radionicama.
 
 
Kroz slike je na interesantan način dočarana priča o procesima u prirodi, nastanku požara i posledicama koje požari imaju na prirrodu.
 
Slikar Nikica Raičević je kazao da mu je bilo drago što su djeca učila kroz njegove slike, i što im je kroz slike poslata snažna poruka o posledicama požara i potrebi očuvanja prirode. Takođe, izrazio je spremnost da svojim angažovanjem pruži podršku Nacionalnim parkovima Crne Gore, samostalno, ali i sa svojim kolegama. 
 
Nikica Raičević je od samih početaka svoje karijere radio za djecu, kroz svoja djela obrađivao ekološke teme, a i sam svojim radom pokazivao odgovoran odnos prema prirodi i životnoj sredini. Dobitnik je niza strukovnih nagada i priznanja za slikarstvo. Nikica Raičević će ostati upamćen i po tome što je autor prvog crnogorskog amaterskog crtanog filma. 
 
U ostalim vijestima