Danas pričamo priču o tome kako je jedna biljka ok...

Dan koprive već tradicionalno se održava u ovom parku, a danas su svi prisutni imali priliku da uživaju u bogatom programu manifestacije.
 
Poznata po svojim ljekovitim i hranljivim vrijednostima kopriva je simbol snage, vitalnosti, a vjekovima je bila značajna u ishrani gorštaka sa Lovćena. Pored toga što smo danas „slavili ovu nevjerovatnu biljku koja nas podsjeća na bogatstvo i različitost naše prirode“, ovo je bila prilika da se svi posjetioci povežu sa prirodom.
 
 
Prisutnima su se obratili šef Službe za promociju, marketing i turizam u JPNPCG Srđan Lubarda, kao i zaposleni u NP Lovćen Miodrag Bogdanović i Božidar Proročić.
 
U kulturno-umjetničkom dijelu programa, članovi KUD „Njegoš“, diplar i guslar Stevo Čavor, kao i dječji hor OŠ „Njegoš“ pod dirigentskom palicom Andree Stanković, obogatili su i uljepšali manifestaciju. Nakon muzičkog dijela, učenici triju osnovnih škola – OŠ „Njegoš“, OŠ „Lovćenski partizanski odred“ sa Cetinja i OŠ „Njegoš“ iz Kotora, učestvovali su u edukativnoj radionici gdje su saznali više o koprivi i drugim vrijednostima ovog zaštićenog područja.
 
Degustiracija čorbe i pite od koprive bio je poseban dio manifestacije. 
 
U ostalim vijestima