September 6, 2021 Uncategorized @me Nema komentara

Током редовних активности контроле терена, надзорници Службе заштите НП Скадарско језеро, затекли су 4. септембра 2021. на локацији Гостиљска ријека два лица у незаконитом излову рибе уз помоћ агрегата.  

Лица су након потјере успјела да побјегну, а надзорници су заплијенили чамац, претварач, весла, сонду, акумулатор и око 7 килограма рибе.

„Изловљавање рибе уз помоћ недозвољених средстава као што је у овом случају употреба агрегата, негативно утиче на укупан животињски свијет акваторијума и оставља дугорочне посљедице по рибљи фонд. Управо у том правцу, Национални парк очекује подршку свих савјесних корисника, прије свега, свих регистрованих риболоваца, како би у заједничкој борби против криволова постигли највиши степен физичке заштите језера“, казао је директор НП Скадарско језеро Александар Булатовић.  

Јавно предузеће за националне паркове Црне Горе и НП Скадарско језеро истрајни су у намјери да спријече сваки вид нелегалних активности на простору парка и апелују на све грађане који желе да допринесу очувању рибљег фонда да пријаве неправилности на дежурни број Службе заштите 068/526-440.

Written by Mariana Mihajlovic