DAN SKADARSKOG JEZERA

DAN SKADARSKOG JEZERA

Sreda, 18-sep.-2024

Edukativno zabavna manifestacija: „Jezero, grle te djeca“

 

Mjesto: Vranjina, plato kod Upravne zgrade NP Skadarsko jezero

Datum: Nedjelja, 22.septembar 2024.

Vrijeme: 11.00-15.00 časova

 

 

Poštovani,

 

Nacionalni parkovi Crne Gore imaju čast i zadovoljstvo da vas pozovu na Vranjinu povodom obilježavanja „Dana Nacionalnog parka Skadarsko jezero“. Ovu edukativno-zabavnu manifestaciju pod sloganom „Jezero, grle te djeca“, JPNPCG organizuje u saradnji sa Opštinom Zeta, turističkim organizacijama Zeta, Tuzi i Podgorica, uz podršku kompanije „13.jul Plantaže“, u nedjelju, 22. septembra 2024. godine.

 

Program Dana NP Skadarsko jezero počinje u 11.00 časova na platou ispred upravne zgrade na Vranjini (iza restorana Plantaže).

Nizom edukativnih aktivnosti namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta uz pjesmu, igru, recitacije, eko predstavu, likovnu radionicu i druženje na otvorenom, djeca će imati priliku da pokažu koliko znaju i vole prirodu i saznaju više o njenim vrijednostima, kao i da na kreativan način pošalju poruku koliko su spremni da u budućnosti brinu o njoj.

 

U programu će učestvovati učenici osnovnih škola koje gravitiraju ovom zaštićenom prirodnom području - OŠ „Vladika Danilo‟, OŠ „Zarija Vujošević‟, OŠ „Mahmut Lekić“, OŠ „Milan Vukotić“, OŠ „Niko Maraš“, OŠ „Jovan Tomašević“, kao i mališani iz NVO „Djeca Crne Gore“ i „Dnevni centar Zeta“. Animatori za djecu organizovaće jednočasovni koncert, „Zvjezdice sa Valentinom“ eko kviz, a nakon toga uslijediće predstava Zooteka (Šanta Panta) i folklorni dječiji ansambl KUD „Slobodan Aligrudić‟.

 

Drugi dio manifestacije počinje u 15 časova trkom čunova od ušća Virpazarskog kanala do restorana „Jezero“ na Vranjini, a zatim slijedi i dodjela nagrada. Podsjećamo da je čunarstvo jedan od najznačajnijih i najzanimljivijih zanata na prostoru Skadarskog jezera, a njihova trka posebno je interesantna posjetiocima. Zainteresovani takmičari mogu se prijaviti do subote 21.9. 2024. do 17 časova na sljedeće kontakte:

promocija@nparkovi.me; 067 172 797 (od 9h do 17h) ili u Centru za posjetioce na Vranjini.
U trci mogu učestvovati takmičari sa drvenim ribarskim čunovima.

 

U nastavku agenda manifestacije.

  

U ostalim vijestima