Više osoba spriječeno u vršenju nelegalnih aktivno...

Tokom noći i ranih jutarnjih časova pripadnici Službe zaštite NP Skadarsko jezero su efikasnim i koordinisanim akcijama koje je predvodio Šef Službe zaštite Vuk Saičić, zajedno sa timom nadzornika i ribočuvara, spriječili više osoba u obavljanju nelegalnih aktivnosti.
 
U rejonu mjesta Svijenač, opština Zeta dvije osobe zatečene su u nelegalnom ribolovu, sa plovilom bez registarskih oznaka, jačine 115ks. Protiv jednog lica i ranije su podnošene prijave nadležnim organima. Ovom prilikom oduzeto je oko 80 kilograma nelegalno ulovljene ribe, a kasnije tokom dana u prisustvu inspektora za slatkovodno ribarstvo, napisana je i prekršajna prijava.
 
Takođe, nadzornici Službe zaštite u mjestu Mandića brijeg - Pantovac, našli su sakrivenu vabilicu sa akumulatorom i pripadajućim uređajem sa fleš memorijom za emitovanje zvuka. Riječ je o opremi koja se koristi za krivolov.
 
U prethodnom periodu realizovano je niz akcija usmjerenih na zaštitu Skadarskog jezera od nelegalnih aktivnosti koje mogu dovesti do devastacije biodiverziteta ovog područja. 
 
Iz NP Skadarsko jezero poručili su da su odlučni i nepokolebljivi u borbi za zaštitu parka, kao jednog od najznačajnijih prirodnih resursa koje Crna Gora ima.
 
U ostalim vijestima