Предсједница Управног одбора Јавног предузећа за националне паркове Црне Горе Марина Јочић састала се данас са деканом Факултета политичких наука Универзитета Црне Горе проф. др Миланом Марковићем и руководитељком ФПН-овог студијског програма Медијске студије и новинарство проф. др Наташом Ружић.

Повод за данашњи састанак био је меморандум о сарадњи, закључен 25. марта ове године између овог јавног преузећа и ФПН-а, којим се предвиђа укључивање студената новинарства у рад на медијском извјештавању о дешавањима у националним парковима Црне Горе. 

На састанку су разматрани начини на које би се, кроз различите форме новинарског ангажмана, ФПН-овим студентима новинарства могло омогућити да стекну вриједан увид у природна и културна богатства којима располажу наши национални паркови, као и у релевантна друштвено-политичка питања која се тичу екологије, одрживог туризма и заштите животне средине. 

У сарадњи која је успостављена данас ново руководство ЈП за националне паркове Црне Горе препознаје шансу за унапређење разноврсности и квалитета медијске презентације наших националних паркова и њихове јединствене туристичке понуде домаћим и иностраним гостима.

Written by Mariana Mihajlovic