Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Održan sastanak sa zamjenicom ambasadora Norveške

Održan sastanak sa zamjenicom ambasadora Norveške

sastanak_ambasada_norveske

U okviru redovnih radnih posjeta, predstavnice Ambasade Norveške održale su sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore u cilju zvaničnog zaključivanja projekta „Upravljanje šumama u nacionalnim parkovima Crne Gore” i razmatranja mogućnosti dalje saradnje.

Sastanku je prisustvovala Janne Knutrud zamjenica ambasadora Norveške sa saradnicom Nelom Jović, te ispred JPNPCG Milan Popadić pomoćnik direktora, Dragan Đukić šef Službe za finansije, Jelena Dragović i Slobodan Stijepović stručni saradnici za oblast šumarstva.

U uvodnom dijelu sastanka, Popadić se zahvalio predstavnicama Ambasade na posjeti, odnosno Vladi Kraljevine Norveške koja je prepoznajući značaj zaštite prirode i šumskih ekosistema podržala implementaciju Projekta Upravljanje šumama u nacionalnim parkovima Crne Gore.

Takođe je Slobodan Stijepović koordinator Projekta informisao da je ovaj Projekat u vezi sa unapređenjem šumskih ekosistema, ukupnog budžeta od 165.137,21 eura, počeo 2015. godine i trajao do kraja marta 2017. godine. Isto tako,podsjetio je da su aktivnosti na ovom projektu okupile stručnjake iz regiona i doprinijele da se nakon 20 godina izvrši prikupljanje i analiza relevantnih dendrometrijskih podataka na osnovu kojih se može sagledati opšte zdravstveno stanje, potencijali i mjerljive vrijednosti šuma u nacionalnim parkovima, kao i njihova potencijalna ugroženost. Takođe su okviru Projekta predložene mjere njihovog daljeg istraživanja, zaštite i razvoja.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti dalje saradnje na implementaciji novih projekata u cilju zaštite prirode u NPCG.

PR Služba

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna