Logo_nacionalniParkovi_
  webfest2011_baner

 

line

Panoramski putevi

Panoramski_putevi

You Tube

You_Tube

Brošura - monitoring

monitoring

Početna Aktuelno Saopštenje sa Četvrte sjednice Upravnog odbora JPNPCG

Saopštenje sa Četvrte sjednice Upravnog odbora JPNPCG

sa_sjednice_UO_JPNPCG_nov_2017

U cilju razmatranja i donošenja odluka o ključnim pitanjima upravljanja, održana je Četvrta sjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (UO JPNPCG), 06.11.2017, u Upravnoj zgradi u Podgorici.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne dvije sjednice, UO je upoznat sa Statusom realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica i konstatovao potrebu njihove pune implementacije.

UO je usvojio Odluku o usvajanju Izvještaja o radu za Solanu „Bajo Sekulić“ u Ulcinju za period od septembra 2016 – avgusta 2017. godina. Izvještaj se odnosi na ključne aktivnosti koje je JPNPCG sprovelo na ovom području u cilju očuvanja, zaštite i unaprjeđenja  biodiverziteta. Takođe, UO je usvojio Odluku o obrazovanju Savjetodavnog tijela za Ulcinjsku solanu kao radno tijelo Upravnog odbora.

Podsjećamo da je shodno zaključcima Vlade Crne Gore, JPNPCG, počev od 24.08.2015. godine, zakupac cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana „Bajo Sekulić“ u stečaju, kao i da je septembra iste godine JPNPCG pokrenulo inicijativu o formiranju Savjetodavnog tijela za solanu. Imajući u vidu da UO odlučuje o obrazovanju radnih tijela, u ovom slučaju se upotpunjava ranije osnovano Savjetodavno tijelo članovima iz drugih institucija kako bi se doprinijelo efikasnijoj saradnji na zaštiti, razvoju i promociji prostora Solane.

Na Sjednici se, takođe, UO upoznao sa Izvještajem nezavisnog revizora za 2016. godinu. U vezi sa Informacijom o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava Kapitalnog budžeta, istaknuto je da je potrebno forsirati dinamiku realizacije istih i puno poštovanje zadatih rokova.

PR Služba

Mapa

mapa

line_green2

gifHeader_02gifHeader_03gifHeader_04gifHeader_05logoi-dopuna2gifHeader_07gifHeader_08gifHeader_09logo_dopuna